Bylinkové pesto......
Ingrediencie:
200 g bazalka čerstvá
2 strúčiky cesnak
50 g oriešky píniové
75 g parmezán
75 g syr pecorino
150 ml
olej olivový panenský
soľ
Postup prípravy:
V mažiari dôkladne rozdrvíme píniové oriešky so soľou a s nahrubo nasekaným cesnakom.
Lístky bazalky trochu pokrájame, pridáme do mažiara a na jemno ich rozotrieme.
Pridáme nastrúhaný parmezán a pecorino a postupne ich vmiešame do zmesi. Pomaly prilejeme olej a dobre premiešame.
TIP: Jednoducho pripravíme aj pesto zo sušených paradajok a slnečnicových semienok. Potrebujeme fľaštičku sušených paradajok naložených v olivovom oleji a dve PL slnečnicových semienok. Spolu ich podrvíme v mažiari na kašu, ktorou môžeme ochutiť zeleninu či cestoviny.