Petržlenové pesto.....
Ingrediencie: 5 hrstí nasekaná petržlenová vňať
1 hrsť vlašské orechy
1 hrsť slnečnicové semienko
1 ČL morská soľ
50 g nastrúhaný parmezán
podľa chuti
soľ
6 PL panenský olivový olej
podľa chuti citrónová šťava
Postup prípravy: Najskôr na jemno rozdrvíme orechy a semiačka. Z petržlenových vetvičiek odrežeme stonky, umyjeme ich a na jemno nasekáme.
V mixéri rozmixujeme na kašovitú konzistenciu, do ktorej potom po kvapkách prilievame olej.
Keď sa olej spojí s petržlenom, opatrne vmiešame na jemno postrúhaný kvalitný tvrdý syr, orechy a semiačka.
Nakoniec osolíme morskou soľou a hotové pesto dochutíme citrónovou šťavou.
Odložíme do chladničky. Natierame na opečené kolieska bagety.